Z likierem Archive

Nutella Shot

Składniki: 1/3 kieliszka syropu orzechowego 1/3 kieliszka likieru kakaowego 1/3 kieliszka wódki orzechowej kilka kropli mleczka skondensowanego nutella Przygotowanie: Obtoczyć brzegi kieliszka w Nutelli. Następnie wlać kolejno składniki: syrop, likier i wódkę. Dwa ostatnie powoli, …

Blue Tequila

Składniki: 1/2 kieliszka tequili 1/2 kieliszka likieru blue curacao Przygotowanie: Do połowy objętości kieliszka wlać likier blue curacao. Drugą połowę kieliszka wypełniamy tequilą. Najlepiej użyć do tego małej łyżeczki, którą umieszcza się w kieliszku wypukłą stroną …

L.A.P.D. Nightshift

Składniki: 1/3 kieliszka grenadyny 1/3 kieliszka likieru blue curacao 1/3 kieliszka tequili Przygotowanie: Do kieliszka wlać kolejno grenadynę, likier blue curacao oraz tequilę. Aby warstwy się nie zmieszały, do nalewania trzeba użyć łyżeczki, po której należy nalewać poszczególne składniki.

The Double Team

Składniki: 1/2 kieliszka białego rumu 1/2 kieliszka likieru amaretto Przygotowanie: Najpierw do kieliszka wlać biały rum. Następnie delikatnie dolać likier amaretto.

Lake Water

Składniki: 1/3 Malibu 1/3 likieru blue curacao 1/3 soku ananasowego kostki lodu Przygotowania: Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać Malibu, likier blue curacao oraz sok ananasowy w takich samych proporcjach. Dobrze wstrząsnąć i rozlać zawartość shakera …

Reality Twist

Składniki: 35 ml likieru amaretto 10 ml likieru blue curacao Przygotowanie: Do kieliszka wlać likier amaretto. Następnie delikatnie wlać likier blue curacao.  

Purple Rain

Składniki: 40 ml wódki 25 ml likieru blue curacao 20 ml soku żurawinowego kostki lodu Przygotowanie: Do shakera wrzucić lód i wlać pozostałe składniki, dokładnie wstrząsać i rozlać jego zawartość do kieliszków.  

Jellyfish

Składniki: 30 ml likieru Sambuca 10 ml likieru Baileys 5 ml likieru blue curacao 5 ml grenadyny Przygotowanie: Schłodzone alkohole wlać do kieliszka (na końcu blue curacao), następnie powoli po ściankach nalać grenadynę.

Nutella shot

Składniki (na 4 porcje): 40 ml wódki orzechowej 30 ml likieru Bailey’s 40 ml mleka 20 ml syropu czekoladowego nutella Przygotowanie: Brzegi kieliszka obtoczyć w Nutelli, a następnie powoli dodawać syrop, mleko, likier i wódkę.