Z likierem Archive

Bitter Sweet Symphony

Składniki: 40 ml likieru Campari 40 ml ginu 70 ml soku pomarańczowego Mountain Dew (do uzupełnienia) kostki lodu Przygotowanie: Campari, gin i sok wymieszać w shakerze. Do szklanki wrzucić kilka kostek lodu, wlać zawartość shakera …

BMW

Składniki: 1/3 szklanki likieru Baileys 1/3 szklanki Malibu 1/3 szklanki whisky kostki lodu Przygotowanie: Do shakera wrzucić kilka kostek lodu, a następnie wlać wszystkie składniki. Wstrząsnąć, aby składniki się wymieszały. Następnie przelać wszystko do szklanki …

Dell Boy

Składniki: 40 ml whisky 20 ml likieru Cointreau 20 ml sweet and sour mix Sprite lub 7-up (do uzupełnienia) kostki lodu Przygotowanie: Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać do niego: whisky, likier Cointreau oraz …

Mithering Bastard

Składniki: 50 ml whisky 15 ml likieru triple sec 30 ml soku pomarańczowego kostki lodu Przygotowanie: Do shakera wypełnionego w połowie kostkami lodu, wlać whisky, likier triple sec oraz sok pomarańczowy. Dobrze wstrząsnąć i przelać do …

XYZ

Składniki: 30 ml białego rumu 15 ml likieru triple sec 15 ml soku z cytryny kostki lodu Przygotowanie: Do shakera wrzuć kilka kostek lodu. Wlej do niego wszystkie składniki i dobrze wstrząsnąć. Zawartość shakera (bez …

Barbados Sunrise

Składniki: 20 ml białego rumu 30 ml likieru blue curacao 15 ml grenadyny sok pomarańczowy (do uzupełnienia) kostki lodu Przygotowanie: Do shakera wrzucić dwie lub trzy kostki lodu. Wlać do niego rum oraz likier blue …

Californication

Składniki: 20 ml wódki 20 ml ginu 20 ml rumu 20 ml tequili 15 ml likieru pomarańczowego 15 ml soku z cytryny 70 ml soku pomarańczowego cukier cytryna kostki lodu Przygotowanie: Wszystkie alkohole i soki wlać …

Ocean Water

Składniki: 60 ml Malibu 20 ml likieru blue curacao sprite (do uzupełnienia) kostki lodu Przygotowanie: Do wysokiej szklanki wlać wszystkie składniki. Zamieszać i podać.

Coconut Frappe

Składniki: 50 ml likieru Bailey’s 50 ml Malibu 100 ml mleka kostki lodu Przygotowanie: Do shakera wlać wszystkie składniki i dobrze wstrząsnąć. Całość przelać do szklanki wypełnionej kostkami lodu. Brzegi szklanki można wcześniej ozdobić wiórkami kokosowymi.